beats by dre cheap

Još nešto o njezi kose

Njega iznutra
 
Ako nije bila izložena kloru ili ako je niste pretjerano sušili fenom, suha i lomljiva kosa može biti znak loše prehrane, a posebice manjkava unosa bjelančevina.
Neredoviti obroci također mogu štetiti strukturi vaše kose. Neka istraživanja su pokazala da stanke medu obrocima veće od četiri sata mogu utjecati na strukturu i rast kose. Kako biste doskočili nelijepom izgledu kose, trebate povećati razinu cinka u prehrani. To ćete učiniti konzumiranjem više kamenica, kvasca, buĆinih sjemenki, janjetine, svinjetine i srdela.
 
Njega izvana
 
Kosu možete učiniti sjajnijom ako u nju na večer umasirate esencijalno eterično ulje. Ostavite da djeluje tijekom noći te ujutro isperite kosu. Eterična ulja će stvoriti zaštitini sloj oko vlasi i tako će zagladiti nepravilnosti i učiniti kosu glatkom. A kad su vlasi zaglađene, bolje reflektiraju svjetlost pa kosa postaje sjajnija. Oživljavajuća ulja poput onoga od ružmarina potiču rast kose.
Primijenite sljedeći tretman jednom na tjedan: izmiješajte po tri kapi ulja od nerolija, kamilice, lavande i ružmarina te nanesite na kosu. Iščešljajte se i na zraku osušite kusu. Pustite da djeluje tijekom noći pa isperite kosu.
Kada kupujete preparate za kosu, uvijek birajte one s UV-filtrima. Vaša kosa treba jednaku zaštitu kao i vaše lice, posebice ako je bojena. Dakle, posvetite joj dovoljno vremena i pažnje.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
24/05/2007 15:28