beats by dre cheap

Još nešto o njezi tijela

Njega iznutra
 
Kako starimo, tako koža sve više gubi sposobnost zadržavanja vlage. Dugo bdijenje noću te loša prehrana s godinama sve više počinju ostavljati tragove na našoj koži. Koža je, naime, pravi pokazatelj stanja našeg organizam. Stoga valja uvelike paziti na prehranu. U nju obavezno treba uključiti esencijalna ulja koja će pomoći u obnavljanju izgubljenih zaliha vode. Dehidraciju kože spriječit ćete unosom većih količina namirnica bogatih vitaminima skupine B koji stimuliraju bubrege i jetru na opitmalno održavanje ravnoteže tekućina u tijelu. Medu njih spadaju banane, mlijeko, sir, jogurt i razne svježe salate. Hrana bogata vitaminom E pomaže u održavanju dobrog stanja membrana kožnih stanica pa stoga u prehranu treba uključiti puretinu, govedinu, prokulice, kupus i mango. Ako je vaša koža posebno suha, moguće je da vam nedostaje vitamina A koji zajedno s vitaminom E održava kožu zdravom. Vitaminom A obiluju maslac, avokado i inćuni. Izbjegavajte prženu hranu jer sadrži veliku količinu slobodnih radikala koji uništavaju vitalne enzime u organizmu. Alkohol i kofein lišavaju kožu vitamina B i tako je isušuju. Ako se već ne možete odreći kafe, popijte barem pola čaše vode uza svaku šalicu kave ili čaja. Budece li pratili navedena pravila, primijetit ćete da će vam se stanje kože poboljšati već nakon nekoliko dana.
 
Njega izvana
 
Piling će pomoći li uklanjanju mrtvih stanica kože koje su odgovorne za njen umoran i siv izgled. Pomoću četke za tijelo počnite s masažom od stopala prema srcu. Zahvaljujući tom malom triku potaknut ćete cirkulaciju, a samim cime i izbacivanje toksina iz tijela, što će za pozitivnu posljedicu imati smanjivanje celulita. Možete napraviti i piling pomoću prirodnih sastojaka, primjerice, kukuruznoga ili zobenog brašna i orašastih plodova koje valja samljeti. Tako ćete ukloniti površinski odumrli sloj stanica,a nećete nadražiti kožu, nego ćete na njoj ostaviti sloj koji će je štititi od gubitka vlage. U mikseru izmiješajte 100 g lanenog sjemena ili badema sa 50 g zobenog brašna, 50 g brašna od cjelovitih žitarica i malo vode. Kad dobijete jednoličnu, no grudastu smjesu, stavite je u staklenku i svaki put kad trebate piling, uzmite punu šaku tog pripravaka i pomiješajte ga s malo vode kako biste dobili pastu. Pripravak ucrljajce u cijelo tijelo kako biste odstranili suhu kožu ili zagladili mjesta koja se perutaju. Isperite, ali tako da voda ne bude pretopla jer ona dodatno može isušiti kožu.
Svaki dan nanosite kvalitetni hidratantni losion. Možete napraviti i domaću varijantu pomoću kakao-maslaca. Trebat će vam 125 g maslaca, žlica bademova ulja, žlica sezamova ulja i žlica ulja s viraminom E (možete ga iscijediti i iz tablete namijenjene za oralnu uporabu). Stavite sve u vatrostalnu posudu pa lagano zagrijte kako bi se maslac otopio, a ulja izmiješala. Stavite u posudu s poklopcem i ostavite da se prohladi. U debelom sloju nanesite na cijelo tijelo posebice obraćajući pozornost na suhe zone poput laktova, koljena i stopala. Kao alternativu koristite losione s dodatkom vitamina A i E.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
24/05/2007 15:25