beats by dre cheap

Ta kafa

Kafa nas razbuđuje ujutro, daje neponovljiv okus i miris... ali čini se da je ona korisna i za našu kožu i kosu. Saznajte sve kafine tajne ljepote, i kako ovaj slasni napitak može zadržati ljepotu naše kose i kože.

Uz jednu od najaktivnijih komponenti kafe – kofein koji potiče protok limfe, kafa uključuje i druge korisne tvari, kao što su voće i organske kiseline, masti, alkaloidi, minerali, kalij, magnezij i željezo. Kafino ulje je bogato linolnom kiselinom koja sprečava starenje kože i čini je elastičnijom i sprječava anti-upalna djelovanja.


Da, ovo sve dokazuje da je kafa bez sumnje korisna. U nastavku pročitajte neke tajne kafe za ljepotu vaše kože. Naravno potrebno je da u ovim slučajevima koristite mljevenu kafu.


Osvježavajući losion za lice
Napravite jaku kafu, zatim ih stavite u posude za led i zaledite. Kada se zalede, brišite svoje lice ovim komadima ledene kafe. Na ovaj način ćete imati tonik za lice koji će djelovati osvježavajuće na vašu kožu.


Losion za toniranje
Ujutro umočite blaznicu u svježe napravljenu kafu i tim obrišite lice. Na ovaj način ćete potamniti vaše lice i izgledaće kao da ste se sunčali.


Maska protiv bora
Razrijedite raženo brašno sa hladnom jakom kafom i napravite gustu kremu. U ovu smjesu ćete dodati žumance jajeta i promiješati sve pažljivo. Gotovu smjesu nanesite na lice i držite je 15 minuta a nakon toga isperite.


Anicelulitni tretman za tijelo
Nanesite vruću kafu na problematična područja vašeg tijela a onda ih zamotajte plastičnom folijom. Ostavite tako da stoji 15 - 20 minuta i onda isperite. Ovaj piling možete primjenjivati 2 puta sedmično. Pored toga, možete dodati mljevene kafe u vaš omiljeni gel za tuširanje i napraviti nježnu masažu.

Osim navedenog kafa može vratiti sjaj i ljepotu tamnoj kosi.
Maska od kafe za tamnu kosu
Uzmite dva žumanca i jednu kašiku ruma sa dvije kašike tople vode, zatim dodajte kašiku mljevene kafe i biljnog ulja. Nanesite masku na kosu i ostavite je 5 minuta, a nakon toga je isperite toplom vodom.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
03/02/2011 12:52