beats by dre cheap

Sredstva za njegu kože

  Neko je rekao da je ljepota obećanje sreće. Kada se o tome razmisli bez obzira na ideologije, običaje, boju kože i sve idrugo možemo se zapitati i reći pa zar traženje sreće nije najveći pokretač ljudskih djela. Pravo na sreću ne zastarijeva kao i pravo na zdravlje i ljepotu.

  NEVENOVA KREMA ZA LICE - 20 gr. cvijeta nevena pomiješati sa 50 gr nesoljenog maslaca i polagano grijati na temperaturi od 40-50 stepeni. Neven ne smije zagoriti. Dobivenu masu procijediti kroz gazu i dodati kašiku bademovog ulja i po 30 kapi eterskog ulja kadulje i lavande.
   RUŽINA KREMA ZA LICE - Uzeti 100 gr svježih ružinih latica, sitno ih nasjeckati i pomiješati sa 100 gr nesoljenog maslaca. Prethodno se maslac rastopi a nakon miješanja sa ražinim laticama stavi u poklopljenu staklenu posudu i ostavi 4 dana na tamnom mjestu. Masu grijati jedan sat i procijediti kroz gazu. Radi ljepšeg mirisa dodati neko etarsko ulje.
   BORE - Dobro trljati slijedećim losionom koji je sastavljen od: 1 kafene kašike latica ruže, jedne kafene kašike cvjetova crnog sljeza, jedne kafene kašike cvjetova kamilice i 250 gr 70% ap.alkohola.Bilje potopiti u alkohol i držati 24 sata.

Iz knjige "lijecenje biljem" Suad Šendelj

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
03/04/2009 12:06