beats by dre cheap

Beauty sleep

Nedostatak kavlitetnog sna utiče na mnogo toga - na raspoloženje, tjelesnu težinu, imunitet i , naravno, izgled. A sve žene su jednom mjesečno "osuđene" na dvije-tri noći lošeg sna zbog fluktuacije hormona. Šta je dobra vijest kada je riječ o spavanju? Kvalitet se računa podjednako kao kvantitet. Primijenite nekoliko trikova koji će vam omogućiti da se probudite svježi i lijepi.

Kako da spriječite "gužvanje lica"

Da li vam se dešava da se probudite sa "izgužvanim" licem na strani na kojoj ste spavali? Pojavu bora koje nastaju kada se lice "nezgodno namjesti" možete spriječiti satenskim jastucima, ali ako se prije spavanja bogato namažete antiageing kremom. Tokom noći, cirkadijalni ritam tijela (bioliški ritam od 24 sata) pokreće proces regeneracije kože, i to u rasponu od jedan do tri sata nakon ponoći. Koža se tokom noći zagrijava i postaje "žedna" pore se otvaraju i olakšava se prodor većih molekula. poput peptida i vitamina C, supstanci koje sadrže preparati za noćnu njegu.

Čist jstuk - čista koža

Jastuk natopljen znojem i masnoćom može da uzrokuje pojavu akni. Da biste zaštitili ten, prije spavanja obavezno uklonite make up i temeljno očistite kožu lica. Mijenjajte jastučnice dva put sedmično i povremeno je poprskajte antibakterijskim losionom za lice. Jastuci od spužve i lateksa, za razliku od pernatih - ne upija znoj, tako da praktično spavate u "leglu" nećistoće i bakterija. Zato, ako ste skloni pojavi akni, izbjegavajte upotrebu jastuka od ovih vještačkih materijala.

Odmorne oči i zdrava kosa

Prisustvo grinja u jastuku (ukoliko volite podignuto zaglavlje) mogu da uzrokuju crvenilo očiju i "teške kapke". Da biste to spriječili, nakon nanošenja noćne kreme, stavite kozmetičku masku za oči u čijem sastavu su materije koje smiruju kožu (npr. sa ekstraktom zelenog čaja).

Zamršenost i lomljenje kose ibjeći ćete ako budete spavali na satenskim jastucima. regenerator koji se ne ispira takođe može da bude dobra zaštita, ali izbjegavajte da ga upotrebljavate preko noći - previše vlage u dugom periodu može da oslabi vlasi.

U potpazušju i u koži glave nalazi se mnogo znojnih žlijezda, čija se funkcija pojačava kada smo pod stresom. To je i razlog zbog kojeg osobe koje pate od nedostatka sna imaju masnu kosu i bore se s neugodnim zadahom tijela. Dakle, kada god je to moguće, idite rano na spavanje.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
31/03/2009 15:24