beats by dre cheap

Lijepa kosa za 10 minuta

Punđa i konjski rep

Pravljenje punđe ne mora da bude komplikovano niti da oduzima mnogo vremena. Često je dovoljno da kosu samo uvijete u labav "čvor" i pričvrstite ga velikom šnalom. Iako je ovakva vrsta punđe bez jasne strukture, djeluje ženstveno i elegantno.
A evo i nekoliko savjeta koji će vam omogućiti da ubrzate proces pravljenja punđe.
1. Pri korijenu isprskajte suhu kosu sprejom za volumen, zabacite glavu na dole i sušite je fenom nekoliko minuta. tako ćete kreirati volumen duž linije rasta kose, kao i na tjemenu, što će olakšati formiranje punđe.
2. Prođite prstima kroz kosu nekoliko puta i skupite je u konjski rep visoko na tjemenu. Ova frizura djeluje vrlo seksi i zateže kožu lica, zbog čega ćete izgledati mlađe.
3. Napravite čvor-punđu tako što ćete uviti konjski rep u krug, provući slobodan kraj kroz "omču" i zakačiti ga šnalama.

Najbrže feniranje

Većina žena u prosjeku utroši dvadeset minuta na feniranje. No, možete da "prepolovite" to vrijeme.
Uvećanje volumena
1. Kosa treba da bude potpuno mokra, jer ako se neznatno osuši nemoguće je tvoriti volumen. Ukoliko imate tanke vlasi, utrljajte amlo pjene (veličine oraha) u cijelu kosu, a onda poprskajte korijen sredstvom za povećanje volumena. Ako vam kosa nije tanka nemojte da utrljavate pjenu, već u korijen stavite malo preparata za uvećanje volumena.
2. Fenirajte se sistematično. To znači da trebate isfenirati kosu jednog dijela glave prije nego što pređete na drugi. Također, fenirajte vlasi u pramenovima do 5 cm širine.
3. Koristite dodatak za fen koji na vrhu ima mali otvor. To sužava mlaz toplog vazduha i omogućava potpuno sušenje kose pri korijenu. Podesite fen na najveću brzinu i temperaturu. Navijete pramen kose na veliku, okruglu četku, povucite kosu od glavei usmjerite mlaz toplog vazduha na korijen. Znači, prvo potpuno osušite korijen kose, a potom cijelu dužinu. I nemojte mnogo da se brinete zbog krajeva - ako je kosa pri korijenu osušena i ima zadovoljavajući volumen isto će biti i sa krajevima. Poslije feniranja nemojte da koristite bilo kakve preparate za kosu.

Izbjegnite efekt "metlice"
1. Nakon pranja kose, upijte vodu peškirom i to blagim tapkanjem ( trljanje kose samo će povećati metličast izgled ). Potom utrljajte losion ili serum za oblikovanje kovrdžavih vlasi.
2. Razdijelite kosu na tri dijela: vrh, lijeva i desna strana glave. Da bi kosa ostala podjeljena uvrnite dio pramenova na vrhu glave i pričvrstite ih šnalom.
3. Započnite feniranje kose na lijevoj strani glave. Namotajte pramen širine 5 cm na veliku, okruglu četku ( kroz koju može da cirkuliše zrak ). Sušite kosu od korijena prema krajevima. Kada potpuno osušite ( isfenirate ) kosu na lijevoj strani pređite na feniranje desne strane ( na isti način ). Na kraju isfenirajte kosu pri vrhu glave. Kada bude potpuno suha poprskajte je lakom za sjaj i počešljajte se češljem, ili četkom, širokih zubaca.

Kada nemate vremena da operete kosu

Čak 40% žena, iako nerado, priznaju da "preskačete" pranje kose kad je u velikoj žurbi. U tvojoj situaciji neophodna je primjena malih trikova i oblikovanja frizure na ova 4 načina:
- Veliki talas
Poprskajte cijelu kosu lakom za jako učvršćivanje. Potom s figarom ravnomjerno uvijete raspoređene šire pramenove. Ovako tretirana kosa djeluje svježa oprana i savršeno maskira masnoću, pa će izgledati čista čak iako niste imali vremena da je operete. 
- Visoko podignut konjski rep
Nanesete suhi šampon samo na korijen kose, a onda isfenirajte kosu istovremeno masirajući prstima korijen. Potom dobro iščešljajte kosu samo na vrhu glave. Na kraju skupite kosu u visoki konjski rep i pričvrstite ga gumicom.
- Kratko i šik
Oblikujte paž ili poludugu kosu presom za ispravljanje, započinjajući ovaj proces od donjih slojeva ( blizu tjemena ). Središnje slojeve kose nemojte tretirati da biste očuvali volumen i uštedjeli vrijeme. Potom, presom tretirajte površinski sloj kose, a naročito pramenove koji uokviruju lice.
- Slobodno i lako
Prije bilo kakve fizičke aktivnosti uvijete kosu u punđu i fiksirajte je na vrh glave. Toplota će zapravo biti sjajan "saveznik" u kreiranju frizure. Kada odvežete kosu biće prirodno talasasta.

 

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
28/03/2009 17:43