beats by dre cheap

Ublažite tegobe dlanovima

Često i odrasli i djeca nesvjesno ako nas boli glava stavimo dlan na čelo, ako nas boli stomak postavimo na njega šaku... Naše tijelo nam govori kako da se ponašamo i nesvjesno oslobađamo energiju stimulišući organizam da se bolje osjeća. Potrebno je samo da postavimo ruke na određene dijelove tijela i da ublažimo bolove koji nas muče. Veza koja se uspostavlja između dvije tačke koje "spajamo" rukama funkcioniše kao neka vrsta protočnog kabla za energiju.
Prvo treba osjetiti svoju energiju, a to ćete postići udisanjem i izdisanjem vezduha - pomjerajući stomak, a ne grudni koš. Uradite ovu vježbu 36 puta.

STRAH

Naš organizam reaguje kada mu prijeti opasnost - osjetimo strah i naša čula se izoštravaju. Međutim, kod nekih ljudi strah se lako transformiše u paniku. Onimakoji žele da se opuste u ovakvim situacijama, položaj ruku može da pomogne.
Evo kako - postavite desni dlan na desnu tranu leđa u visini bubrega dok lijeva ruka treba da leži na lijevoj strani pepona.

BOLOVI U KIČMI

Ovi bolovi mogu nastati kao posljedica grčenja mišića ili zbog napetosti.Otklonite ih tako što ćete postaviti esnu ruku na lijevu stranu vrata, u samom korijenu, blizu ključne kosti, a lijevu ruku stavite na lijevu preponu.

BOL U STOMAKU

Osobe sa osjetljivim digestivnim traktom često su podložne ovim bolovima. Začinjena, pržena hrana, hladne ili mliječne namirnice otežavaju varenje i tada dolazi do bolova. Postavite desni dlan na lijevo rame i lijevu ruku na repnu kost sa lijeve strane i ublažite stomačne tegobe.

"TEŽINA" U NOGAMA

Dovoljno je da bude veoma topao dan i da se uspori cirkulacija - osjećaj težine u nogama neminovan je. Ovo je znak da energije ne protiče dobro kroz naš organizam. Postavite desnu ruku na lijevu preponu, a lijevu ruku na na lijevi kuk i otklonićete tegobu.

VISOK KRVNI PRITISAK

Vjerovali ili ne, i hipertenziju možete smanjiti pomoću sopstvenih ruku. desni dlan postavite u predjelu desnog bubrega, a lijevi na trtičnu kost - sa lijeve strane.

POVIŠEN HOLESTEROL

Ukoliko je nivo holesterola u krvi visok, može da dođe do arterioskleroze. Da biste snizili holesterol, postavite desnu ruku na lijevu srnu ključne kosti a lijevu ruku na lijevi bubreg.

ZATVOR ( opstipacija )

Do zatvora najčešće dolazi zbog neadekvatne ishrane a da biste izbjegli ovu nimalo prijatnu tegobu desni dlan postavite u donjem dijelu potiljka, a lijevi na pregib lijevog koljena.

KAŠALJ

Kašalj može biti posljedica kardiovaskularne slabosti i smanjenog protoka vazduha u stomaku i plućima, mada se najčešće javlja kao prateći simptom prehlade. Ublažite ga tako što ćete postaviti desnu ruku na lijevu stranu potiljka, a lijevu ruku na lijevu preponu.

GLAVOBOLJA

Bolovi u glavi najčešće su uzrokovani nekom stressnom situacijom ili promjenom vremena. Postavite desni dlan na lijevu stranu čela, a lijevi na lijevo stopalo, između pete i članka.

LOŠA CIRKULACIJA

Problemi sa cirkulacijom nastaju kad se protok krvi kroz organizam odvija usporeno. Napravite pesnicu i stisnite je drugom šakom. Obrnite položaj ruku i uradite vježbu ponovo.

NESANICA

Nesanica je u današnje vrijeme veoma čest zdravstveni problem, a da biste ga ublažili, postavite desni dlan na lijevu stranu grudnog koša, a lijevu ruku na pregib lakta desne ruke.

ŠTUCANJE

Do štucanja dolazi zbog kontrakcije dijafragme. Da biste zaustavili štucanje, postavite desnu ruku na lijevu stranu gudnog koša, ali u nižem predjelu, a lijevu ruku na pregib lakta desne ruke.

DIJAREJA

U većini slučajeva, dijareja dolazi iznenada i kratkotrajna je, međutim, ako potraje duže, može da dođe do opasne dehidracije organizma. Ublažite dijareju tako što ćete staviti lijevi dlan na lijevi kuk, a desni na pregib desnog koljena.

GOJAZNOST

Osnovna terapija gojaznosti sastoji se iz smanjenog unosa hrane i fizičke aktivnosti, ali pokušajte da riješite problem i tako što ćete svakodnevno nekoliko minuta desnu ruku držati ispoddesne jagodice, a lijevu na lijevom bubregu.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
20/03/2009 10:37