beats by dre cheap

Smokey eyes

Plava varijanta "smokey eyes"

Svjetlucave nijanse plave i srebrne fino će vam otvoriti oči i dati im maksimalan sjaj.
Prvo pripremite lice tako što ćete nanijeti hidrantnu kremu za podlogu, zatim podlogu, odnosno neki kvalitetniji kremasti puder, a zatim sve fino matirajte tankim slojem pudera u prahu.
Trebat će vam sjenilo tirkizne boje koje ćete nanijeti na gornji kapak. Zatim uzmite jarko plavo sjenilo i uokvirite oko, tako što ćete ga nanijeti na pregim gornjeg kakpka. Tankom četkicom nanosite isto sjenilo na liniju donjih trepvica ili pak možete koristiti olovku za oči iste jarkoplave boje.
Uzmite svjetlucavu srebrenu sjenu u prahu i nanesite je na sredinu gornjeg kapka i unutrašnje krajeve očiju. Kako bi vam oči još više došle do izražaja bijelom olovkom za oči iscrtajte unutrašnje rubove. na kraju malo uvijte trepavice i nanesite dva sloja vaše omiljene maskare.
Što se tiče ostatka samo budite jednostavni. Sve što vam je još potrebno je malo rumenila i prozirni ili neutralne boje sjajilo za usne.

Ružičasta varijanta "smokey eyes"

Raskošna karmin boja, pink i tamnoljubičasta će definitivno izvući najbolje, kako braon, tako i iz plavih i zelenih očiju.
Prije nego stavite puder nanesite toniranu kremu. To će osigurati da vaš make up traje duže i da vam koža izgleda nježna i glatka. Nakon što ste završili sa puderom u prahu, četkicom nanesite sjenilo karmin boje duž cijelog gornjeg kapka. Vanjske uglove očiju i pregib gornjeg kapka tankom četkicom lijepo uokvirite tamnoljubičastom. Na ivicu donjeg kapka nanesite pink olovku i sjenilo.
Metalik olovkom iscrtajte unutarnje rubove očiju, tako da cjelokupni make up dođe do izražaja. Završite svjetlucavim pink sjenilom koje ćete staviti na unutarnje rubove očiju. Na kraju sve kompletirajte nanošenjem dva sloja maskare boje patlidžana na trepavice.
Na obraze stavite malo roza rumenila, a na usne blijedoružičasti sjaj.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
18/03/2009 18:00