beats by dre cheap

Neprijatelj kože

   Sunčevi zraci štete koži i utiču na širenje i pojavu novih madeža. Zato je koži potrebna stalna zaštita i zato se prije izlaska na sunce preporučuje obavezno mazanje kremom sa zaštitnim faktorom. Tako koža tamni, ali bez opekotina ili pojave malignih melanona.
   Međutim, broj odraslih i djece koji dolaze u domove zdravlja da bi prekontrolisali kožu i madeže veoma je mali. Ljekari kažu da bi pažnju posebno trebalo da obrate osobe svijetlijeg tena, posebno one sa puno madeža. Ukoliko bi primijetili bilo kakve promjene na koži, a naročito madežima, hitno se treba obratiti liječniku opšte prakse kako bi se uradio dubinski pregled.
   Često odlasci u solarijum drugi su najveći neprijatelj kože i madeža. Oni koji odlaze u salone bi trebalo da obrate pažnju na izbor solarijuma koji odgovara njihovom tipu kože, kao i da potraže stručne savjete ljekara i zaposlenih u salonima.
   Države kao što su Austrija i Švedska uvele su nacionalne programe sa besplatnim savjetima i samokontrolu madeža. Opasni melanom, kao najteži oblik raka kože, sličan je bezopasnom madežu, tako da ljekari stalno podsjećaju na važnost kontrolnih pregleda i redovnu zaštitu kože.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
13/06/2008 17:21