beats by dre cheap

Tikva

Ljekovita svojstva
Dijetetska svojstva nisu jedini razlog zbog kojih tikvu sve više preporučuju nutricionisti i liječnici. Ona je izvrstan diuretik, a njena lužnatost i ljekoviti sastojci mogu pomoći kod reumatskih tegoba, gihta, upale mokraćnih puteva, upale bubrega i žuči.
Mnogi čak smatraju da djeluje i na smanjenje holesterola u krvi, te problerro% opstipacijom i upalom debelog crijeva.

Sjemenke su zdravije
Osim njenog mesa, u prehrani se koriste i sjemenke čija je vrijednost mnogo veća. Suhe sjemenke sadrže 6,6 procenata vode, 49 procenata masti (većina je nezasićenih), ugljikohidrata ima 12,33 posto, a bjelančevina 22,47 posto. Stoga im je energetska vrijednost dvadesetak puta veća od energetske vrijednosti mesa. Znatno su bogatije i vitaminima i mineralima. Kalija ima 690 mg, kalcija 116 mg, fosfora 100 mg, magnezija 355 mg, željeza 6,8 mg te cinka 5,1 mg. Ljekovita svojstva sjemenki odavno se koriste u narodnoj medicini kod tegoba s prostatom i za liječenje crijevnih nametnika.
Bučino ulje
Premda je ulje sjemenki tikve, poznatije kao bučino ulje, lako probavljivo i zdravo, kod nas se rijetko upotrebljava u svakodnevnoj prehrani. Razlog je njegov intenzivan miris i okus te, dakako, neznanje.

Prirodna kozmetika
http://ljepotaa.blogger.ba
26/01/2008 20:34