Prirodna kozmetika

Pretvorite kuhinju u salon ljepote...

17.09.2007.

SAUNA

Onaj tko posjećuje saunu, ne samo da jača imunološki sustav, već čini nešto iza vlastitu ljepotu. Zdravstveni pregledi kože dokazali su da se znojenje u saunama pozitivno odražava na zdravlje kože. Osim toga, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima. Na taj način se usporava starenje kože. Velika prednost je i temeljito čišćenje tijela, koje je omogućeno procesom znojenja, čime se odstranjuju površinske odumrle stanice kože. Na taj način koža postaje sjajnija mekša i zategnutija. Nakon saune koža izgleda pomlađeno i ima zdrav, lagano zarumenjeli izgled. Saunske peći postale su zanimljive, kako po pitanju dizajna tako i po pitanju mogućnosti koje nude, s obzirom da samo zagrijavanje danas nije dovoljno. Kabine sauna u višem cjenovnom razredu nude konstrukcije koje su dizajnerski orijentirane zajedno sa sadržajima koji nude puno dodatnih mogućnosti - poput turske kupelji, terapije bojama i muzike.
■ Kako djeluje vrelo kamenje
Djelovanje vrućeg zraka samog po sebi, jednako kao i izmjena vrućeg i hladnog, blagotvorno je na zdravlje. Sauna tako potiče rad krvotoka, potpomaže prokrvljenost kože, zglobova i unutarnjih organa, čisti sve pore, jača i učvršćuje kožu i dobra je u prevenciji od prehlada i različitih upalnih procesa na koži. No, sauna, u skladu sa starom finskom poslovicom koja glasi: "U sauni ljutnja isparuje, a bijes se isušuje", neobično povoljno djeluje i na psihu. Finska sauna je tradicionalni oblik znojenja radi održavanja zdravlja, koje se ne samo u Finskoj i ostalim sjevernim zemljama, nego i svugdje u svijetu, prakticira već stoljećima. Pod saunom se podrazumijeva drvena kabina s klupama, u koju zrak ulazi kroz peć punu zagrijanog granitnog kamenja. Zrak u sauni je vruć i suh. Temperatura zraka se kreće između 65 i 88 stupnjeva Celzija pri dnu kabine iznosi oko 40 stupnjeva, a na vrhu doseže i 100 stupnjeva, dok vlažnost zraka iznosi 10 do 30 %. Da bi se pospješio blagotvoran učinak na zdravlje, posebno na dišne putove,uglavnom na kraju seanse vrelo se kamenje polijeva vodom i aromatičnim esencijama mentola i eukaliptusa. U uvjetima koji vladaju u sauni, temperatura kože se penje na 40 pa i na 42 stupnjeva Celzija, dok se unutarnja tjelesna temperatura diže samo za po neki stupanj. Nakon boravka u sauni u optimalnom trajanju od 8 do 15 minuta, slijedi faza hlađenja pod hladnim tušem ili pak kupanjem u bazenu sa hladnom vodom. Ciklus djelovanja vrućeg zraka i hladne vode može se ponoviti maksimalno 3 puta u jednom danu. Da bi se postigli optimalni učinci, preporučuju se 3 odlaska u saunu na tjedan. Ta se 3 odlaska pak prema vlastitoj želji i mogućnostima mogu kombinirati tako da se sva 3 "odrade" u jednom danu, ili da se rasporede u dva, odnosno tri dana.
■ Kako se pripremiti za saunu
Za optimalne rezultate za zdravlje, ljepotu i psihičko zadovoljstvo, saunu treba upotrebljavati 3 puta na tjedan, pri čemu se ta 3 odlaska mogu rasporediti na jedan, dva ili tri dana. Zbog umora koji nastupa nakon tretmana, u saunu odlazite u večernjim satima. Ako se prije saune bavite sportskim aktivnostima, pričekajte da se vaš puls vrati u normali i nastojite da prije početka znojenja prođe oko sat vremena. Prije saune nipošto nemojte piti alkohol, a ako ste žedni najbolje je da popijete negaziranu mineralnu vodu ili prirodni sok od jabuke. U saunu nemojte ulaziti gladni ili puna želuca, jer i jedno i drugo stanje previše opterećuje krvotok. Prije saune otiđite na WC, temeljito se operite pod tušem i dobro posušite, a ako imate osjećaj hladnoće, namočite noge do gležnja u toplu vodu. Naime, uz topla stopala, lakše ćete se znojiti. U sauni morate biti goli, pa prije ulaska skinite kupaći kostim. Odjeća, naročito sintetička, na jako oznojenoj koži može štetiti zdravlju, te primjerice, izazvati ekceme i upale.
■ Blagotvorni učinci na zdravlje
Redovitim odlascima u saunu može se mnogo učiniti za zdravlje. Sauna povoljno djeluje na sustav srca i krvotoka. U uvjetima povišene temperature (kože za desetak a unutrašnjosti tijela za jedan stupanj), te naizmjeničnim prelaskom iz vrućeg u hladno, potiče se cirkulacija, krv kola brže te se srce bolje opskrbljuje kisikom i hranjivim tvarima. Iz istih razloga, uslijed povišene temperature, potiče se oslobađanje i izlučivanje obrambenih tvari u krvi, koje štite od djelovanja različitih virusa i bakterija, te stoga sauna jača imunološki sustav organizma. Podizanju imunološkog sustava u jednakoj mjeri pogoduje i navikavanje organizma na šok zbog izmjene vrućeg i hladnog, jer se znatno smanjuje mogućnost pojave bolesti kao posljedica prijelaza iz pregrijanih prostorija na hladan zimski zrak.Tako sauna, primjerice, sedam puta poboljšava prokrvljenost dišnih putova, te tako pogoduje i kvaliteti sluznice, čineći je sposobnom za obranu od različitih "napadača" koji vrebaju iz zraka. Sauna je izvanredno preventivno sredstvo u borbi protiv hunjavica, prehlada i gripa.
■ Kada nikako ne ići u saunu?
Uz bolesti kod kojih se sauna preporuča ili pak striktno zabranjuje, postoje i one kod kojih posjet sauni može, ali i ne mora biti preporučljiv. Stoga se osobe koje imaju bilo kakvih problema sa zdravljem obvezno moraju prije odlaska u saunu konzultirati sa svojim liječnikom. Primjerice, iako sauna općenito pozitivno utječe na dišne putove pa, između ostalog, opušta bronhije te tako osobama koje boluju od astme može olakšati disanje, u slučaju akutnih astmatičnih problema ona se ne preporuča. Slično je i s oslabljenim i proširenim venama, lako izmjena hladnog i vrućeg jača stjenke vena, u težim slučajevima u saunu se može samo uz dozvolu liječnika. Kao što je već spomenuto, redoviti odlasci u saunu mogu spriječiti pojavu prehlada i gripa, no ako se bolest već pojavila, s odlaskom u saunu treba pričekati tako dugo dok simptomi ne iščeznu ili osjetno oslabe. I u slučaju različitih bolesti i problema sa srcem i cirkulacijom važno se posavjetovati s liječnikom. U pravilu, sauna pozitivno djeluje na visok krvni pritisak, ali zbog njega treba, primjerice, izbjegavati hlađenje ulaskom u bazen s hladnom vodom. Podjednako u slučaju akutnih oboljenja bubrega saunu treba izbjegavati, dok pri pojavi bubrežnih kamenaca, sauna može pospješiti izlučivanje štetnih tvari.
■ Sauna u službi mršavljenja
Sauna pozitivno utječe i na smanjenje celulita. Izmjenom vrućeg i hladnog jača se vezivno tkivo te pospješuje izlučivanje suvišne tekućine i štetnih tvari iz tkiva, glavnih uzročnika ružnih celulitičnih nakupina, lako se za saunu misli da je uspješno sredstvo za mršavljenje, nije sve ipak tako jednostavno. Dakle, suprotno uvriježenome mišljenju, suvišni kilogrami se neće istopiti sami po sebi. Naime, iako vaga nakon boravka u sauni može pokazati smanjenje u težini, ne smije se zaboraviti da se organizam znojenjem riješio vode, ali njezin gubitak će se nadoknaditi već sljedećim obrokom ili napitkom. Znači, sauna nas sama po sebi neće učiniti vitkijima, ali nam, u kombinaciji s, primjerice, izbjegavanjem neredovitih, preobilnih, previše kaloričnih, masnih, slanih i slatkih obroka, može uvelike pomoći. Sauna, naime pospješuje izmjenu tvari i prokrvljenost pa s toga i razgrađivanje štetnih tvari, naročito suvišnih masnoća. K tome, naročito u slučaju dijeta, sauna može pomoći i time što smanjuje razdražljivost i smanjuje stres koji prate prijelaz na strogo propisani i reducirani režim dijetne prehrane. Uz to, kako se nakon saune, u koju je najuputnije otići u večernjim satima, čovjek osjeća vrlo opušteno i nekako umorno pa stoga nema ni apetita, sauna može pomoći da bez problema preskočimo večeru, što svakako pomaže postizanju ili očuvanju vitke linije.
 
Ono što morate znati pri ulasku u saunu!?
U saunu ponesite što veći ručnik. U kabini izaberite srednju ili gornju klupu, a donju izbjegavajte ( predstavlja opasnost za srce ) te rasprostrte ručnike tako da bude ispod cijelog vašeg tijela i stopala. U
sauni je najbolje ležati, a ako nekome morate načiniti mjesto, samo svinite noge.
Faza znojenja
Kako je kabina siromašna kisikom, pa svaka aktivnost opterećuje disanje i krvotok, suzdržite se od nepotrebnog kretanja i razgovora. U sauni ostanite 8 do 12 minuta (profesionalci mogu sebi dopustiti i 15 minuta), a ako osjećate da vam je dovoljno i manje, uvažite signale koje vam šalje tijelo i kabinu napustite prije. Ako ležite, prije nego što istekne posljednjih nekoliko minuta boravka, vratite se u sjedeći položaj, da se naviknete na promjenu i izbjegnete eventualnu vrtoglavicu ili pomračenje pred očima.
Faza hlađenja
Nakon faze znojenja, nipošto nemojte propustiti ohlađivanje, koje po pravilu mora trajati koliko i boravak u sauni, dakle od 8 do 15 minuta. Nakon izlaska iz saune, najprije se rashladite na hladnom zraku, zatim pod hladnim tušem, te na kraju postupnim uranjanjem u bazen s hladnom vodom. Ulazak u hladan bazen bez prethodnog kraćeg boravka na hladnom zraku i pod hladnim tušem, ne preporuča se nikom, a naročito ne osobama s visokim krvnim pritiskom. Jednako tako nije preporučljivo ni plivanje koje previše opterećuje krvotok. Nakon faze ohlađivanja, ciklus se može ponoviti još najviše dva puta po istom rasporedu.
 
Kako vratiti tijelu tečnost
Za vrijeme znojenja i ohlađivanja nemojte piti, jer prijevremenim nadoknađivanjem izgubljene tekućine remetite tok i utjecaj saune na organizam. Po završetku ohlađivanja, nakon bazena s hladnom vodom, ponovo se tuširajte, ali nipošto toplom ili vrućom vodom, i nemojte upotrebljavati sredstvo za pranje tijela. Tijelo i lice potom dobro namažite mlijekom ili kremom za vlaženje kože. Nakon saune
izbjegavajte bilo kakve sportske ili kreacijske aktivnosti, jer bi ste u protivnom mogli ozbiljno opteretiti | krvotok. Nakon saune nemojte ni u kom slučaju otići u solarij jer je koža posebno osjetljiva na djelovanje UV zraka. Jednako tako, nakon ohlađivanja, nipošto ne ulazite u bazen s toplom vodom ili u "vvhirpool", bazen za masiranje s vrućom vodom.
 
Lijepa, čvršća i sjajna koža
Redovitim odlascima u saunu možemo mnogo učiniti za zdravlje i ljepotu kože tijela i lica. Metabolizam kože se pojačava dva do tri puta, sve se pore otvaraju i štite od štetnih tvari, stare se stanice Ijušte, a koža postaje ljepša, čvršća i sjajnija. Znojenje pospješuje prokrvljenost kože, izlučivanje i čišćenje od različitih nečistoća, suvišnih masnoća i bakterija,te ubrzava i pospješuje formiranje novih kožnih stanica, tako da koža postaje mekanija i nježnija. Sauna je stoga vrlo uspješna u borbi protiv mitesera i akni. Sauna također povoljno djeluje na suhu kožu.
 
Savjet liječnika
Sauna je vrlo djelotvorna kod problema s kožom. Kako čisti sve pore i potiče prokrvljenost, može biti od velike pomoći u borbi protiv nečiste kože i akni. Ali, kod različitih upalnih procesa na koži saunu treba izbjegavati. No, osim kad postoje manje ili više ozbiljniji problemi sa zdravljem, od liječnika treba zatražiti savjet i onda kad neki simptomi, koji se mogu pojaviti u početku korištenja saune, s vremenom ne iščeznu. Naime, kako sauna uz svu dobrobit za zdravlje predstavlja i svojevrsno opterećenje za cjelokupni organizam, koji sve svoje funkcije mora prilagoditi vrlo specifičnim uvjetima koji vladaju za vrijeme tretmana, tijelo se kroz određeno razdoblje mora "utrenirati"tj. za to steći kondiciju.
 
DOKAZANO
Dokazano, djeluje pozitivno na izmjenu tvari u organizmu. Primjerice, za vrijeme boravka u sauni u trajanju od deset minuta, organizam u prosjeku izluči od 0,6 do 1,2 l znoja. Zahvaljujući tome čiste se sve pore i izlučuju štetne tvari iz organizma.
 
OPREZ
U početnoj fazi se stoga mogu pojaviti određene reakcije, koje su u početku sasvim normalne i koje će se pojavljivati tako dugo dok se naš organizam ne prilagodi uvjetima u sauni i ne stekne kondiciju za znojenje i drastične temperaturne promjene. Dakle, ako se pojave određeni simptomi, primjerice glavobolja, krvarenje iz nosa te vrtoglavice, te ko s vremenom ne nestanu, prije sljedećeg odlaska u saunu obavezno treba potražiti savjet liječnika.
 

LICE

KOSA
Kosa
Njega kose
Boja kose
Kosa zimi
Kratka ili duga kosa
Još nešto o kosi
Kad kosa progovori
Opasne frizure
Kosa i nokti - ogledalo zdravlja
Trikovi za njegu kose
Frizura prema obliku lica
3 pitanja prije šišanja
Savjeti za bojenje
Nemoguće češljanje
Godine se ogledaju u kosi
Ženska ćelavost
Godine se ogledaju u kosi
Četka za kosu sa eteričnim uljem
Lijepa kosa za 10 minuta
Sta vasa frizura govori o vama

SUHA KOSA
Recept br.1

Recept br.2
Recepti sa maslinovim uljem

MASNA KOSA
Obloga

Recept br.1
Recept br.2
Recept br.3 s bijelim lukom
Slaba kosa

PROTIV PERUTI
Recept protiv peruti i opadanja
Recept protiv peruti od luka
U borbi protiv peruti

PROTIV OPADANJA
Recept br.1

Recept br. 2 - od koprive
Recept br. 3 protiv opadanja kose
Tonik protiv opadanja i peruti

KORIJEN KOSE
Jačanje korijena - rec. br.1

Jačanje korijena - rec. br.2
Prirodno sušenje kose
Masaža korijena kose
Kvrge na tjemenu

ZA SJAJNU KOSU
Maska za kosu br. 1
Maska za kosu br. 2
Maska za kosu br. 3
Recept za crvenu kosu
Maske za sjajnu kosu
Limun za zdrav izgled kose
Sirće za sjaj kose
Hibiskus za crvenu kosu
jaj za crvenu kosu

ZDRAVLJE

Riječnik pojmova
Prehrana za dugovječnost
Koliko vode trebamo piti
Puno tekućine uz vitamin C
Zeleni čaj
Trećina bolesti zbog nezdravog života
Kadulja nije samo za ispiranje usne šupljine
Istraživanja o roku plodnosti žena
Hipohondrija - Umisljanje bolesti
Birajte tvrdo
Male tajne dobrog zdravlja
Nahranite kožu iznutra
7 zlatnih pravila zdravlja
Od čega boli glava?
Med protiv kašlja
Šta jesti za blistav ten?
Smanjite stres
Duševna snaga
Glavobolja u tanjuru
Kako se odbraniti od virusa i bakterija
Bijeli luk uklanja bol u uhu
Sačuvajte vid
Bolesti po izgledu tijela
Grlobolja
Dobra hrana smanjuje povrede
Sprijecite gubitak vitamina D
Izgledajte mlađe 10 godina
Ublažite tegobe dlanovima
Samopouzdanje
Beauty sleep
Ishrana djece od 2.godine života
Zeleniš smiruje bijes
Zdravlje u šarenici oka
Anksioznost
Šta izaziva žgaravicu
Pijmo vodu
Rijesite se kompleksa

AROMATERAPIJA
Mirisna abeceda
Vrste mirisa
Kako koristiti eterična ulja
Za zdravlje i ljepotu
Biljna ulja
15 Pravila
Za ljepotu
Tonici za čišćenje lica
Kad pomažu masna ulja
Čudotvorni trio
Olakšajte tegobe
Masaža aromaterapijom
Slučajni lijek
Opuštajuća kupka
Treba znati
Kozmetički recepti
Kupke za opuštanje
Kupka-živčana napetost
Kupka-živčana razdraženost
Jojoba
Napravite sami ulje
Nesanica

NJEGA BEBA I DJECE
Tjemenica
Bijele naslage u usnoj supljini
Ceremonija spavanja
Koliko dugo traje bebino kupanje


TIJELO...NOGE
ČVRSTO TIJELO I VITKA LINIJA
Kako do ravnog trbuha
Pozitivnim mislima do vitkosti
13 pravila vitkosti
Njega tijela
Mlijeko za zdravo tijelo
Zablude o njezi kože
Povrće za lijep ten
Šta kaže koža?
Ako želite mišiće, pijte mlijeko
Slaba cirkulacija
Ima nešto bolje od stroge dijete
U voću je ključ vitkosti
Njega tijela voćem
Koža dekoltea i grudi
Čvrste grudi
Deset savjeta za pravilnu ishranu
52 savjeta za dijetu
Jedite viljuškom
Kopriva u kozmetici

CELULIT
Četiri faze "narandžine" kore
Anticelulitna dijeta - jelovnik od tri dana
Anticelulitna dijeta - jelovnik od sedam dana
Pomažu čaj, kupke i masaže
Kupka s bršljanom
Kupka od soli i đumbira u prahu
Započnite dan tuširanjem
Ulje cimetovca ne koristiti protiv celulita
Borite se protiv celulita
Čajevi protiv celulita
- Celulit

TEGOBE S KOŽOM
Med i lišaji
Riješite se bubuljica na leđima
Jedan od uzroka starenja kože
Melem za sitne gnojne čvoriće
Gljivične bolesti - napad na vlažnu kožu
Za osjetljivu kožu tijela
Suha koža
Kako se riješiti bradavica
Pidinaza - jetrene pjege
Mast protiv urtikarije
Kako liječiti modrice
Za satensku kožu
Razlozi preranog starenja kože
Melem protiv strija
Za hladne dane

SUNČANJE
Sunčanje, ali oprez
Sunčane opekotine
Paradajzom protiv opeklina
Opekotine
TEST - koliko vam je koža otporna na sunce
Solarij
Preplanulost iz tube ili spreja
Djeca na suncu
Nakon sunčanja
Još nešto nakon sunčanja
U more mokre kose
Neprijatelji kože
Trikovi ljepote
Neprijatelj kože

MASAŽA
Pet pravila masaže
Masaža za bebe
Čokoladna masaža
Uživajte u dvoje

PILINZI
Piling br.2
Piling br.3
Piling br.4 od šećera

KUPKE
Sumporna kupka

Kupka u pšeničnim mekinjama
Kupka u blatu
Kupka u ekstraktu hrastove kore
Kupka u morskoj soli
Kupka u limunu
Kupka u lipovom cvijetu
Kupka u ružmarinu
Kupka za opuštanje
Kupke od eteričnih ulja
Kupka protiv nesanice
Kupke za tijelo
Kupka za smirenje
Njega tijela citrusima
Kupke za opuštanje
Kuglice za kupanje
Kupka - živčana razdraženost
Inhalacije
Kupke od meda

SAUNA

ZNOJ
Kad se posvadjaju znoj i miris
Kako smanjiti znojenje
Znojenje stopala

ZDRAVE NOGE
Piling za noge
Kurje oči i zadebljanja
Rotkva i hren za kurje oči
Šljive za žuljeve
Zdrava i lijepa stopala
Problemi sa stopalima
Vježbe za cirkulaciju nogu
Za proširene vene
Protiv oticanja nogu
Kurje oko
Bolesti nogu
Visoke pete

DEPILACIJA
Nakon brijanja i depilacije
Metvica smanjuje dlakavost
Infekcija korijena dlake


NEŠTO O VITAMINIMA, VOĆU I POVRĆU I BILJU
Vitamini
Grah
Maslina
Bijeli luk
Luk
Jabuka
Banana ne priznaje starenje
Lubenica
Ananas
Grejfrut
Mango
Narandža
Južno voće - limun
Smokva
Krompir - hranljiv a jeftin
Jaje u kozmetici
I kroz hranu jabuka pomaže koži
Kroz hranu - rec. br. 2 - jabuka
Kroz hranu - regeneracija kože - jabuka
Kroz hranu - rec. br. 2 - jabuka
Luk - kroz hranu
Mrkva
Krastavac
Peršun
Kopar
Paradajz
Jabukovo sirće
Borovnice za bolje pamćenje
Orah
Tikva
Prasa
Divlji kesten
Dobre i loše strane voća
Tajna maslinovog ulja
Bobice pune wellness ideja
Vitamin K
Rotkva za jetru i žuč
Grožđe za ljepotu
Ružičasti grejp
Kupus
Ljekovita pšenica

LJEKOVITO BILJE
Bokvica
Lavanda
Cistus
Kantarion
Neven
Podbjel
Još o nevenu

ZANIMLJIVOSTI
Produžite svoj život
Pet čula
Modni trendovi štete zdravlju
Govor tijela
Muški mozak jeste veći, ali žene svoj bolje koriste
Žene lakše podnose samoću
10 prijatelja svake žene
7 čuvara vaše energije
Dragulji za svaki mjesec I dio
Dragulji za svaki mjesec II dio
Domaćica = opasan posao
Žene teže podnose hladnoću
dragulji umjesto pilula
Pušenje uzrokuje gubitak kose
Usamljenost
Samopouzdanje
Zašto je komunikacija ključna
Zašto su žene gipkije
8 vježbi za sreću
Ljevaci su spretniji
Nestanak plavokosih i crvenokosih
Cink za kosu
Naučimo biti tolerantni
Blagotvorno djelovanje minerala
7 uzroka umora
Djeca koja premalo spavaju
Geni darežljivosti
Zašto ste tromi i pospani
Izmijenite način razmišljanja 1.dio
Izmijenite način razmišljanja 2.dio
Bolesti po izgledu tijela
Bolesti po izgledu tijela
Šta može svjetlo
Dragulji za svaki mjesec III dio
Djeca brže uče na odmoru
Hrana za bistar um
Kratak san poboljšava memoriju
Smijeh
Ta kafa...
Sta govori tvoj osmijeh
Znacenje cvijeca

LIJEČENJE BILJEM
OPĆI DIO - 1.dio
OPĆI DIO - 2.dio
Građa i funkcija ljudskog organizma
Povijest liječenja biljem
Sistem organa za disanje
Probavni sistem
- Usna šupljina
- Želudac
- Tanko i debelo crijevo
- Jetra i žučni mjehur
- Gušterača
Sistem organa za mokrenje
- Bubrezi

- Mokračni mjehur
Nervni ili živčani sistem
- Centralni nervni sistem
- Anatomni nervni sistem
Osjetni organi
Funkcije ljudskog organizma
- Kretanje
- Živci - nervi
- Disanje
- Srce i krvotok
- Krvni optok
- Pritisak
- Krv
- Probava
- Jetra
- Pankreas
- Metabolizam
- Bubrezi
- Čula ili osjetila
Upoznajmo bilje
Branje bilja
Još o bilju
Sušenje
Biljni kalendar
Alkaloidi
Glikozidi i saponini
Eterska ulja
Tanini i pektini
Sluzi, škrob, šećeri
Fitoncidi
Arbutin, holin, antocijan ...
Šta sadrže biljke
Izrada i upotreba biljnih lijekova
Prosti i miješani čajevi
Pojedine mjere za lijekove
Srce i krvotok
- Angina pektoris
- Ateroskleroza
- Nervoza srca
- Slabost srčanog mišića
- Slaba cirkulacija
- Slabokrvnost
- Visok krvni pritisak
- Proširene vene
- Upala vena
- Krvarenje
- Nizak pritisak
Bolesti organa za mokrenje
- Upala bubrega

- Hronična upala bubrega
- Bubrežni kamenci
- Upala mokracnog kanala
- Upala mokracnih kanala
- Prostata
- Abuminurija
- Uremija
- Ešerihija koli
- Brightova bolest
- Mješavina za izmokravanje

Bolesti probavnih organa
- Upala sluznice usne šupljine

- Slab apetit
- Gastritis
- Čir na dvanaestopalačnom crijevu
Bolesti kože
- Ekcem
- Psorijaza
- Lišajevi
- Mehlem za rane, opekotine i ekceme
- Rane, modrice, udarci
- Ulje od kamilice za lice
- Pjege i mrlje na licu
- Celulit
- Ispucana koža
- Sredstva za njegu kože
Bolesti organa za disanje
- Prehlada i hunjavica
- Bronhitis
- Bronhijalna astma
- Upala pluća
Bolesti zivaca
- Nervoza
- Migrena
- Nesanica
Bolesti jetre i žučne kese
- Masna infiltracija jetre
- Hepatitis

BROJAČ POSJETA
4004854